Karlstad

Aula ska rymma nytt studiecenter

Det planerade studiecentret i Karlstad kommer troligen att placeras i Tingvallagymnasiets gamla aula. Som vi berättade för några veckor sedan planeras ett unikt center för de som vill eller behöver studera extra. Det finns stora visioner om centret, som ska vara både kvälls- och helgöppet.

– Både vuxna och ungdomar ska komma. Elever som behöver studiehjälp för att de är svaga och elever som vill gå vidare och finna nya, hårdare utmaningar, säger gymnasienämndens ordförande Christer Alnebratt (S).

På onsdagen presenterade gymnasieförvaltningen sitt förslag på vart olika gymnasieprogram ska placeras, när både antalet elever och lokaler blir färre.

Och om gymnasienämnden säger ja till förslaget blir det också ett klartecken att fortsätta med planerna på studiecentret.

Idén är att bygga om Tingvallagymnasiets aula invändigt och ge den två våningar som ska rymma studiecentret och skolbiblioteket. Om det blir ett studiecenter, beräknas det stå klart redan nästa höst. Och Chirster Alnebratt tycker att det blir ett betydligt bättre utnyttjande av lokalerna än i dag.

– I dag står aulan tom stora delar av veckan. Jag tror att det är mycket bättre att få ett centralt placerat studiecenter som används 14 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, än att ha en lokal som står tom och bara används ett par gånger i veckan, säger han.

Kajsa Carlsson
kajsa.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".