FILIPSTAD/KARLSTAD

Lottomiljonären har gett sig tillkänna

En man i 40-årsåldern boende i Karlstad var den som vann drygt 23 miljoner kronor på Lotto i helgen. Kupongen hade han lämnat in i Filipstad.

Mannen har berättat för Svenska Spel att han har varit på en weekendtripp med familjen, som består av honom själv, hustru och tre barn.

På väg hem till Karlstad körde de genom Filipstad och stannade till vid Coop Extra Filipstad för att handla. Väl där lämnade han i en rad som datorn fick välja. Kostnaden stannade på 72 konor. Rätt bra utdelning då han vann 23 261 850 kronor

– Helt otroligt. Jag såg att det var dubbla vinster på Lotto och tänkte att då måste jag spela. Jag kände på mig att jag skulle vinna, berättar han.

När han kommit hem till Karlstad glömde han först bort att kolla sin lottorad. Det var på måndagen, då han läste morgontidningen, som han såg att Coop Extra i Filipstad hade sålt en högvinst.

– Då kollade jag mina rader, det var en fruktansvärt konstig känsla när de stämde. Jag är egenföretagare som kämpar och sliter med att få det att gå runt varje månad. Nu slipper jag tänka på det, säger en märkbart tagen nybliven miljonär.

Till Svenska Spel säger mannen att familjen inledningsvis kommer att spara pengarna så att känslan av att ha flera miljoner på banken hinner landa.

Sen blir det ny bil och en renovering av köket. Eller helt enkelt köpa sig ett nytt hus om renoveringen känns övermäktigt.

Vinnaren vill vara anonym, berättar Svenska Spel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".