Hagfors

Ny skolstrejk i Hagfors

Idag, onsdag, strejkar elever återigen på Asplundsskolan i Hagfors. Eleverna har trots en tidigare strejk inte fått behålla de lärare som de önskar.

Det var för tre veckor sedan som elever först gick ut i strejk och orsaken var att deras lärare skulle omplaceras i lärarlag för att anpassas till den nya storskolan som byggs i Hagfors.

Efter den förra strejken lovade skolledningen att se över organisationsförslaget. Men eleverna är inte nöjda utan fortsätter med en ny strejk som man inte vet när den slutar.

– Jag har ingen aning, tills vi får som vi vill, förhoppningsvis, säger eleven Julia Högquist.

– Ledningen säger att vi inte kan göra något mer, men jag tycker att vi kan göra någonting, det måste gå att göra någonting, säger hon.

Under dagen hölls ett möte mellan skolledning och elever, och skolledningen står fast vid sitt förslag. Det ska också skickas ut information till alla föräldrar.

Rektor Anette Forssten-Seiser säger att det var elever som inte dök upp på mötet och att det inte var så många reaktioner från de elever som fanns på plats.

Tror du att det blir lugnt på skolan i morgon?

– Vi hoppas det, för det är många både bland personal och elever som far illa av det här. Många elever som kanske inte vill delta känner sig uppmanade, här blir det ju grupptryck, säger Anette Forssten-Seiser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".