Carina Hertzberg, operativ chef och Dan Persson, länspolismästare i Värmland. Foto: Johanna Bergström
Karlstad

Sex gripna efter värmländsk polisrazzia

Polisen har genomfört razzior på flera platser runt om i landet, bland annat i Karlstad. I Värmland har sex personer frihetsberövats misstänkta för grov ekonomisk brottslighet.

Vid 06-tiden gick polisen in bland annat i mc-gänget Hells Angels klubblokal i Härtsöga norr om Karlstad. Nationella insatsstyrkan var med vid flera av tillslagen, uppgav länspolismästare Dan Persson för TT.

Samtliga ingår i nätverk med förgreningar in i mc-miljön, uppger polisen. De gripna misstänks för grov ekonomisk brottslighet, bland annat skattebrott och bokföringsbrott. Ett antal olika företag är inblandade och de undanhållna beloppen misstänks vara i mångmiljonklassen.

De gripna förhördes i omgångar under hela tisdagen samtidigt som husrannsakningarna fortsatte. Hälften av de misstänkta är tidigare dömda för grov brottslighet, uppger polisen. De är i åldrarna 25 år och uppåt.

Polismyndigheten Värmland ansvarar för samordnade aktionen i samverkan med berörda polismyndigheter. Gripanden har skett i Värmlands, Stockholms, Jönköpings, Östergötlands och Örebro län. Sammanlagt är det 16 personer som har gripits i landet.
- En lyckad insats tack vare en bra samverkan mellan polismyndigheter och andra myndigheter inom området, säger Dan Persson, länspolismästare i Värmland, i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".