Arga katten, 1991. © Stig Olson/BUS 2009.
Kristinehamn

Stig Olson skänker konstsamling

Kristinehamns konstmuseum har fått drygt ett 60-tal verk i donation av den lokale konstnären Stig Olson. Sen tidigare ingick samma konstverk i en deposition och har funnits på muséet sedan 2001. Utställningen innehåller verk från tidigt 70-tal fram till år 2000.

På lördag den 2 maj invigs utställningen med Stig Olsons donation. En donation som är mycket viktig för Kristinehamns konstmuseum enligt intendent Johan Magnusson:

– Donationen utgör ryggraden i konstmuséets samling.

Målsättningen är att ha en permanent utställning med samlingen. Här finns en mängd olika tekniker representerade som till exempel grafiker, teckningar, målningar och collage. Trots att verken spänner över mer än 15 års skapande, så kompletterar de varandra.

– Det är väldigt tydligt att det finns en klar, röd tråd i urvalet, säger intendent Johan Magnusson.

Om drygt en månad, den 30 maj, öppnar man ännu en utställning med Stig Olsons konst. Då kommer man visa lite nyare konstverk. Båda utställningarna kommer att ha öppet hela sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".