15 miljarder extra till kommuner och landsting om (S) får bestämma

I sin vårbudget lovar socialdemokraterna 100 000 nya jobb och praktikplatser och femton miljarder kronor extra till kommuner och landsting.

Riksdagsledamöterna Veronica Palm (S) och Marie Engström (V), besökte Karlstad idag, när det var dags för oppositionen att presentera sina skuggbudgetar.

– Det finns två sätt att agera på, som man kan göra parallellt, säger Veronica Palm. Det ena är att stimulera ekonomin, där föreslår vi ett rotavdrag, klimatinvesteringar, kulturinvesteringar och stöd till kommuner och landsting.

– Det andra är att när vi är inne i den här djupa lågkonjunkturen, att se till att människor inte faller utanför, trillar bort och bara slösas bort. Utan säga till dem att undertiden som du ställs utanför arbetsmarknaden så är det bättre att du utbildar dig.

De 15 miljarder extra till kommuner och landsting som Socialdemokraterna vill ge, skulle betalas med de skattesänkningar som regeringen föreslår.

Marie Engström (V), riksdagsledamot från Värmland vill även hon satsa på utbildning.

– Vi menar att det måste finnas en expansiv politik, expansiv i den meningen att man satsar på jobben och vidareutbildning nu när människor mister jobben för att de ska kunna vara i arbete och anställningsbara igen när hjulen börjar på att snurra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista