Foto: Mattias Lundin/Scanpix

Skicross i Branäs bästa arrangemanget

Världscupen i skicross som kördes i Branäs i slutet av februari blev en stor framgång arrangörsmässigt. Till och med så bra att tävlingen blev utsedd som det bästa arrangemanget av elva, detta trots att det var första gången som tävlingen arrangerades överhuvudtaget i Sverige.

– Jag tror att alla skärper till sig extra om det är första gången. Vi har siktat på att kunna genomföra den, men att det skulle bli så här lyckat hade jag aldrig kunna drömma om, säger tävlingsledaren Jan Karlstam från Sysslebäck.

– Det här betyder mycket för Branäs, det utvecklar deras anläggning med skicross. Familjer kan tävla mot varandra och det är ju en aktivitet som det är fart och fläkt i, så jag tror att det är bara bra.

Skicross är även en OS-gren. Och aktiviteten nästa år kommer att ligga på sportlovet, precis efter OS. Och det kommer säkert att dra många intresserade till anläggningen, tror Jan Karlstam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".