Sunne

Landsbygdsriksdagen kommer till Värmland

För första gången arrangeras nästa år landsbygdsriksdagen i Värmland och Sunne. Mängder med seminarier och möten ska anordnas för deltagarna som kommer från Sverige, men även från andra EU-länder väntas komma till Sunne om ett år.

Det är för elfte gången som landsbygdsriksdagen anordnas och för första gången sker fyrdagarsarrangemanget i Värmland och Sunne, vid samma tid som Sunne marten.

– Folk från hela Sverige kommer att delta, med samma intresse, landsbygdsutveckling, säger Ingemar Robertsson, projektledare för landsbygdsriksdagen.

– Så kommer det cirka 1200 till 1300 personer och omkring 100 internationella delegater där målsättningen är att alla EU-länder finns representerade. Kanske också att vi kan få med några länder utanför EU.

Runt nio miljoner kronor kostar riksdagen dit alltså tusentals landsbygdsintresserade väntas, bland dem flera ministrar. Hela området runt ishallen och fotbollshallen är bokat, och all mat som serveras ska vara närproducerad så långt det går.

Mottot för riksdagen är ”där generationer möts utvecklas landsbygden”, och nu söker de 30 pågående landsbygdsprojekt i Värmland som ska visas upp för delegaterna som bra exempel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".