Psykiatri

Värmlänningarnas mentala hälsa i fokus

Folkhälsoarbetet i Värmland ska få helt nya mål. Region Värmland, landstinget och länets kommuner ska i samarbetsgrupper försöka förbättra vården. Det blir framförallt en satsning på värmlänningarnas mentala hälsa.

– Det är ju där vi ser att vi har större vinster att nå genom att samarbeta på ett tydligare sätt runt barnpsykiatri, säger regionrådet Göran Nilsson (M).

– För det är områden som berör både kommun och landsting på ett väldigt påtagligt sätt. Och det finns stora vinster att göra, både rusersmässiga och mänskliga.

Och hittills har det funnits brister som grundat sig i en tradition av att var och en har skött sitt istället för att arbeta över gränserna.

– Vi har inte samverkat tillräckligt tydligt, utan var och en har tagit sin bit av en stor helhet och inte jobbat över gränserna på ett bra sätt. Men nu tycker vi att vi har kommit längre och vill fortsätta, för vi har fortfarande en bit kvar på resan att göra, säger Göran Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".