Internationellt ungdomsutbyte i Kristinehamn

Under fem dagar har fyrtio ungdomar från fem europeiska länder samlats i Kristinehamn för att diskutera ungdoms- och demokratifrågor. Idag reser de utländska ungdomarna hem.
Det är BroByggarna i samarbete med Kristinehamns kommun som har arrangerat seminariet, och syftet är att knyta kontakter och prata om hur ungdomar kan påverka sin situation i samhället. De utländska ungdomarna kommer från Italen, Ungern, Estland och Skottland - länder med olika erfarenheter av ungdomsarbete. Sextonåriga Renee Scull sitter i skotska ungdomsparlamentet. Parlamentet har funnits i fem år och enligt Renee har politikerna i Skottland börjat förstå att ungdomar är en grupp som är viktig att lyssna på. På utbytet i Kristinehamn har respresentanter för det skotska ungdomsparlamentet varit med för att berätta om sin organisation och sina erfarenheter av att bygga upp ett fungerande ungdomsparlament, och Renne Scull säger att hon hoppas kunna inspirera de svenska ungdomarna att arbeta på ett liknande sätt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".