Fängelse för knark på ravefest

I en deldom idag vid Arvika tingsrätt har en 23-årig man med adress i Falkenberg dömts till fängelse i fyra år för bland annat grovt narkotika brott. En 22-årig göteborgare dömdes till 120 dagsböter á 160 kronor, närmare 20.000 kronor, för narkotikabrott.
Det var i samband med Arvikafestivalen som fyra personer greps då polisen fått uppgifter om att en så kallad ravefest planerats äga rum i trakterna av Stensjön utanför Arvika. Polis kom till platsen under natten mellan den 11 och 12 juli. I mötande körriktning kom då två bilar som polisen stoppade. I den ena bilen fanns narkotika som beslagtogs. Prover togs också på de nu dömda, eftersom polisen misstänkte att dom var drogpåverkade. Polisen gjorde också husrannsakan i bostaden och fann då narkotika och dopningsmedel hos mannen som dömdes till fängelsestraff. Han har erkänt de flesta brott han åtalats för och han säger att han tänkte sälja narkotikan under Arvikafestivalen, eftersom han hade dragit på sig skulder på mellan 15.000 och 20.000 kronor och snabbt behövde pengar. En ursäkt rätten inte tagit någon hänsyn till när straffet på fyra års fängelse utdömdes. Den andre mannen, göteborgsbon har erkänt att han intagit amfetamin som han fått vid en förfest på campingplatsen. Han finns inte sedan tidigare med i polisens register och dömdes därför till ett högt bötesstraff. Dagens dom är en deldom och rättegången mot de två andra som polisen grep samtidigt som de nu dömda kommer att hållas först senare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".