A9 spar på övningsfält men inte värnpliktiga

Artilleriregementet i Kristinehamn ska spara 2,4 miljoner men vill undvika att besparingarna drabbar de värnpliktiga. Istället blir det övnings-och skjutfälten som får försämrat underhåll, utvecklingen av ett nätverksbaserat försvar skjut på framtiden, två ledningsövningar ställs in och det blir fortsatta restriktioner för resor, övertid samt anställningsstopp.
Försvarsmaktens Högkvarter har tilldelat Artilleriregementet en budgetram på 406,8 miljoner kronor, vilket är 2,4 miljoner mindre än vad regementet hade äskat om. Besparingarna innebär bland annat minskad service av övnings-och skjutfält och att utbildning som inte är nivåhöjande ställs in. Däremot ska de övningar som planerats för de värnliktiga kunna genomföras. Regementet har ett bra utgångsläge eftersom största delen av all ammunition redan är betald, berättar överste Göran Mårtensson i ett pressmeddelande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".