Säffle

Skolan kanske inte byggs upp igen

Eleverna på Lugnadalsskolan i Säffle fick stanna hemma från skolan på måndagen och även under tisdagen kommer de att vara lediga. Det är bara ruiner kvar av skolan, som enligt förslag från verksamhetschefen inte heller kommer att återuppbyggas.

Emelie Johansson och Johanna Edvardsson Lindkvist står vid resterna av sitt klassrum på lugnadalsskolan i Säffle. Värden för upp till 15 miljoner har brunnit upp och ingenting av den nyrenoverade delen av skolan finns kvar.

De drygt 100 barn som nu står utan klassrum kommer istället att undervisas i det som kallas Forskningen nere vid fabriken men där ekar många av lokalerna tomma. För personalen på skolan och verksamhetschef för för- och grunskolan Svante Mlakar råder bråda dagar.

På söndagen informerades personalen om branden, något som var känslosamt för alla närvarande.

– Det här är jättejobbigt för alla inblandade. Under veckan kommer eleverna och deras lärare tillsammans med räddningstjänsten att prata om branden. Det finns säkert mycket frågor, säger verksamhetschef Svante Mlakar.

Polisen misstänker att branden var anlagd men den tekniska undersökningen har fått vänta då det är för varmt i brandmassorna.

Svante Mlakar tror inte att Lugndalsskolan kommer att byggas upp igen utan att eleverna kommer att få flytta till Höglunda skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista