Ny utbildning ska ge bättre vård

Karlstads universitet startar i höst en ny utbildning som ska förstärka psykiatrivården. Utbildningen riktar sig till personer som arbetar som socionom, sjuksköterska eller som är utbildade inom psykologin.

Utbildningen är ett masterprogram i vård- och stödsamordning med inriktning mot kognitiv beteendeterapi. Undervisningen ges på distans i kombination med träffar på Karlstads universitet.

Idag kommer många som behöver stöd och vård i kläm mellan till exempel kommunen och landstinget. En vård- och stödsamordnare arbetar som koordinator för de insatser som behövs. Det ska inte spela någon roll om det är kommunen eller landstinget som för tillfället ska ge vård, det ska fungera ändå.

Utbildningen är ett sätt att öka kompetensen hos personal som arbetar med dessa frågor, säger Anette Kjellgren, programledare och lektor i psykologi vid Karlstads universitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista