Karlstad

Nu är goda råd gratis

Från och med juni kan Kronoparksbor som är oroliga över att starta eget företag pusta ut. Då kommer nämligen Almi företagspartner att finnas på plats på Kronoparken och kanske till och med avråda en och annan vansinnig idé.

–Jag tror att det finns ett stort entreprenörsskap och rikedom, och jag ser att det finns ett behov av rådgivning, säger Scarlett Roa Brynildsen, affärsrådgivare på Almi Företagspartner.

Almi företagspartner är ett statligt företag som ger gratis rådgivning och också kan hjälpa till med finansiering till småföretagare. Intresserade Kronoparksbor kan två gånger i månaden från och med juni ta sig till medborgarkontoret i Kronoparkens bibliotek. Men man måste ha en bra idé för att Scarlett Roa Brynildsen och hennes kolleger ska uppmuntra till företagsstart.

–Man ska vara driven och tänka framåt. Det är viktigt att man är säljande som person, för kan man inte sälja så kan man inte gå vidare med företagandet. Om man inte kan sälja så ska man anställa någon som kan det.

Vad tror du att projektet på Kronoparken kommer att resultera i?

–Jag vill att vi ska få ett ansikte på Kronoparken och att folk ska våga vända sig till oss, inte bara för finansiering utan också för rådgivning och vanliga frågor. Men också för att bli avrådda förstås, så att man inte går i konkurs eller gör något som man inte är redo för, säger Scarlett Roa Brynildsen.

Rebecka Hugosson
rebecka.hugosson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista