Karlstad

Vattenläckan i Lillerud lagas

Vid fyratiden på fredagsmorgonen upptäcktes en stor vattenläcka som nu har lokaliserats till Lillerud i Karlstad. Vattenläckan berör boende i Edsvalla, Vålberg och Grums.

Ta med stövlarna, var uppmaningen när vi pratade med teknik och fastighetsförvaltningen i morse, och det var klokt för de behövdes. Marken är uppblött och en grävmaskinist är i full gång med att gräva ett stort hål i marken för att komma ner till de trasiga vattenrören. Rör från hålet går upp till en stor slamsugare intill.

– Vi suger ut med en slambil här nu och sen när vi kommer ner till röret så lägger vi singel runt och lagar det, säger Christer Eriksson på teknik- och fastighetsförvaltningen i Karlstad.

Kommunen vädjar till de boende att vara mycket sparsamma med vattnet under dagen, eftersom väldiga mängder vatten har gått förlorade. Felet ska förhoppningsvis vara avhjälpt under eftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista