Hammarö

Världens bästa regnskogsbevarare

Hammarlundens skola på Hammarö är bäst i världen på att köpa och bevara regnskog, enligt föreningen Barnens regnskog. Under torsdagen hade hammarlundsbarnen återigen en bazar på skolan med underhållning för att kunna samla in än mer pengar.

Under de 20 år insamlingarna pågått har det blivit nästan 700 000 kronor och regnskog motsvarande nästan 2000 fotbollsplander.

–Befolkningen tycker att det är barn uppe vid Nordpolen som räddar skogen hos dem, säger Eha Kern, på föreningen Barnens Regnskog.

–I början var de väldigt förvånade, men samtidigt var de jättetacksamma. De visste inte hur de skulle rädda skogen, och det är mycket pengar som har kommit in.

Barnen tycker att det känns jättebra att vara med och rädda skogen, och de deltog entusiastiskt i bazaren. Och engagemanget håller i sig, år efter år.

-- Vi har hållit på med det här i 20 år, och det är bättre att visa barnen att det ger effekt om man är uthållig, säger läraren Susanne Ohlson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista