Häktad 20-åring erkände mordet

Den 20-årige man som häktades i går misstänkt för mordet på en 26-årig kvinna i Linköping natten till i torsdags, erkände sent i går kväll.

Under häktningsförhandlingen i går eftermiddag nekade han till anklagelserna, men vid senare förhör medgav han att han utförde dådet. Den döda kvinnan var född och uppväxt i Karlstad.

Det var natten till i torsdags som en kvinna hittades svårt skadad på en cykelväg i stadsdelen Lambohov i Linköping. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Bara någon timme senare grep polisen den 20-åring som nu har erkänt att han dödade kvinnan.

Enligt advokat Gunnar Bengtsson mådde 20-åringen dåligt och tidigare under onsdagskvällen hade han försökt ta livet av sig men förhindrats av flickvännen.

Efter det begav han sig ut med en större kniv i syfte att ta sig liv, och han befann sig i gångtunneln när den 26-åriga kvinnan kom cyklande.

– Av någon outgrundlig anledning hade han knuffat till henne och sedan huggit henne. Han kände henne inte och hade ingen koppling till henne, men så gick det till, säger Gunnar Bengtsson.

Trots erkännandet fortsätter nu utredningen. Gunnar Bengtsson säger att det nu framför allt handlar om vad det blir för rubricering på brottet, mord eller dråp. Frågan är också om 20-åringen ska genomgå någon rättspsykiatrisk undersökning.

Christina Turesson
christina.turesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista