Stororder till Hammaröföretag

Ventiler verkar vara helt rätt så här mitt finanskrisen. Det går nämligen bra för Hammaröbaserade företaget Peab Process AB som precis fått en stororder för 25 miljoner kronor till Forsmarks kärnkraftverk.

- Det har gått bra för oss redan tidigare och det här säkerställer att vi får en bra beläggning både under 2009 och 2010 när det här ska levereras, säger Mats Warnqvist, vd på Peab Process AB på Hammarö.

Peab Process AB har ingenting med det stora byggföretaget att göra, utan förkortningen står för Processinstrument och elektro AB. De levererar produkter från Hammarö till bland annat pappersbruk och raffinaderier i Sverige och Danmark. Företaget har 43 anställda. Men inte så länge till, för Mats Warnqvist berättar att de håller på att nyanställa i dagarna, så snart är de 44. Och den stora frågan är ju varför de nyanställer när andra varslar.

- Vi har ett bra spektrum av kunder. Redan innan den här ordern låg vi 20 miljoner över budget. Förra året omsatte vi 100 miljoner och redan i maj nu i år har vi passerat 90 miljoner.

Påverkas ni av finanskrisen över huvud taget?

- Ja, det gör vi. Det är tufft bland annat för pappersbruken runt om i landet. För vissa går det bra, men andra har det svårt, så det går inte helt obemärkt förbi, säger Mats Warnqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".