Anna Lindh död

Utrikesminister Anna Lindh har avlidit av dom skador hon fick vid knivöverfallet i centrala Stockholm på onsdagen. Hon blev 46 år gammal.
Anna Lindh avled i morse klockan klockan 5.29 efter en massiv blödning orsakade av knivskador på lever och flera av de stora blodkärlen i buken, enligt Karolinska sjukhusets informationsenhet. Vid en presskonferens klockan 09.15 sa statsminister Göran Persson att det var med stor sorg som han har tagit emot beskedet att Sveriges utrikesminister Anna Lindh har avlidit av de skador hon fick vid attentatet. Klockan 11.00 kommer riksdagens partiledare att samlas för att diskutera den uppkomna situationen. Våra tankar går närmast till Annas familj, maken Bo, barnen och andra närstående. Vi är många som känner med dom. Det som hänt känns overkligt, fortsatte statsminister Göran Persson vid presskonferensen. - Dådet mot henne skadar också det samhälle vi byggt upp och som vi vill leva i. Det skadar tilliten till samhället. - Därför är det viktigt, därför är det så viktigt att detta attentat snabbt klaras upp, fortsatte Göran Persson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".