1 av 2
Anne Fromm intervjuas av SR Värmlands Per Larsson. Foto: Kajsa Carlsson/SR Värmland
2 av 2
Statsvetaren Magnus Lindh. Foto: Kajsa Carlsson/SR Värmland

Valspecial från universitetet

Ett Kontakt Special på fredagen avrundade SR Värmlands bevakning inför EU-valet. Vi sände från Karlstads universitet, där EU-flaggan vajade och examensspänningen låg i luften.

Per Bjurbom, vd för Billerud berättade om hur det är att leva med EU:s alla regler och direktiv, det positiva med den öppna marknaden och det hårda jobbet med att följa kemikalielagstiftningen.

Utbytesstudenten Anne Fromm från Leipzig i Tyskland berättade om skillnaderna och likheterna i EU-intresset mellan Sverige och Tyskland. Hon berättade också om vilka valfrågor som är heta i hemlandet.

 

Så hörde vi statsvetaren Magnus Lindh, som analyserade SR Värmlands och Synovates undersökning om värmlänningarnas inställning till EU. Han berättade också vad som är aktuellt på EU-fronten framöver. Sverige tar ju över ordförandeklubban från Tjeckien den 1 juli och mycket står på spel. Bland annat en viktig klimatuppgörelse...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".