Jonas Gunnarsson (S) var glad och berömde Torsby och Årjäng. Foto: Kajsa Carlsson

"Alldeles för lågt valdeltagande"

Till skillnad från riksplanet går Socialdemokraterna framåt i Värmland med en ökning på en procentenhet. Och värmländske kandidaten Jonas Gunnarsson var nöjd med resultatet, speciellt en markant ökning i Torsby.

– Det är jätteskönt, det är andra valet i rad vi går framåt och gör ett bättra val än riket. Vi är duktiga här i Värmland, säger Jonas Gunnarsson och berömmer Torsby och Årjäng som enligt honom gjort en fantastisk valrörelse.

Hade du hoppats på mer?
– Det är klart, man blir aldrig nöjd. Men det här är ett bra resultat som står sig bra i riket dessutom har vi fått upp valdeltagandet som alla partier har tagit del i så jag är ganska nöjd.

Att partiet tappar i Hammarö tror han kan bero på att Socialdemokraterna tappar i storstadsregionerna.

Jonas Gunnarsson var glad att valdeltagandet ökade.
– Men det är fortfarande alldeles för lågt valdeltagande i ett val som påverkar så ofantligt mycket, allt från vardag till hur vår framtid ser ut tas i EU och jag tycker det är konstigt att man inte vill vara med och säga till om det, avslutar Jonas Gunnarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".