Marie Wickberg (C) var i Stockholm och hade en tung valvaka med ett ljus i natten - Sunne. Foto: SR Värmland

Tung valvaka för Centerpartiet

Centerpartiets fjärdenamn på listan till Europaparlamentsvalet, Marie Wickberg, var både glad och besviken när valresultatet blev klart på söndagskvällen. Centern backade både i Sverige som helhet och i Värmland. Men i hemkommunen Sunne går partiet framåt.

En Marie Wickberg-effekt i Sunne?

– Jag hoppas det, det är ljuset i min kväll att det känns som att det har gått jättebra i Sunne.

– Jag kan inte vara något annat än besviken, det känns inte kul någonstans. Men någonstans lever jag med att det har gått bra i Sunne och det är jag väldigt nöjd över.

Marie Wickberg tror att Centerpartiets minskning beror på att de inte varit tydliga nog och inte fört kampanj tillräckligt länge. Satsningen från centralt håll har uteblivit.

– Det räcker inte med att börja två veckor innan valet och satsa mycket större resurser.

Hon tror att väljarna har gått till Piratpartiet och att en del har bytt sida och valt att rösta på Socialdemokraterna i EU-valet.

Vad tror du om dina chanser att bli uppkryssad?

– Hoppet är det sista som överger människan men jag tror att det har gått ganska bra men jag tror Lena Ek kniper det mandat vi har.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".