Barnmorska Eva Asknert och ungdomssjuksköterska Inger Höber kommer bland andra att finnas på ungdomsmottagningen Druvan i Karlstad under skolavslutningshelgen. Foto: LiV.

Ungdomsmottagning har extraöppet

Ungdomsmottagningen Druvan i Karlstad kommer att ha öppet under skolavslutningshelgen. Både lördag den 13:e och söndag den 14:e juni har mottagningen extra öppet klockan 13-16.

– Vi vet att det sker många oförutsedda händelser under skolavslutningshelgen, säger barnmorska Eva Asknert på Druvan i Karlstad.

Fler än var fjärde elev i årskurs två på gymnasiet har oskyddat sex, för många innebär det också oönskat sex där alkohol ofta finns med i bilden.

På ungdomsmottagningen Druvan kommer en barnmorska att finnas på plats under helgen. Det kommer också att finnas någon att prata med, som en kurator eller terapeut.

Drop in besöken gäller akuta ärenden, som akut-p-piller eller för den som behöver prata med någon.

– Vi önskar alla ungdomar en skolavslutning att minnas med glädje. Men vi finns här för den som skulle behöva oss. Tänk på att använda kondom, uppmanar ungdomssjuksköterska Inger Höber som är en av dem som kommer att finnas på plats under helgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".