Alkoläskförsäljningen har ökat

Försäljningen av alkoläsk fortsätter att öka dramatiskt i Värmland. Systembolagets statistik visar att det bara i augusti i år såldes 13 000 liter.
Värmland är på intet sätt unikt när det gäller försäljning av alkoläsk, eller blanddrycker som Systembolaget väljer att kalla det. I hela landet såldes det drygt en kvarts miljon liter alkoläsk i augusti, jämfört med augusti förra året är ökningen nästan 87 procent. Motsvarande ökning i Värmland är drygt 53 procent.Också vin och ölförsäljningen ökar i länet. I de fallen handar det om mer måttliga ökningar på 3-4 procent. Men trots det är det i båda fallen över riksgenomsnittet.Försäljningen av ren sprit och cider minskade något.Totalt såldes det 148 000 liter ren alkohol i Värmland förra månaden. Det är bara i tre andra län i landet som försä'ljningen är mer omfattande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".