Segelsällskapet 125-årsjubilerar

Karlstads Segelsällskap firar 125-årsjubileum i år. Det firar sällskapet med regattavecka och båtparad i sommar. Klubben är en av de äldsta idrottsföreningarna i Sverige, och har idag 1300 medlemmar.

En jubileumskommitté har satt ihop ett digert program för året. Höjdpunkten är regattaveckan som kallas 4 Race Week och som hålls i början av augusti. I samband med regattaveckan anordnas det både barn- och familjeaktiviteter. Den 29 augusti planeras en båtparad i Karlstad. Då kommer vi kunna se en mängd olika slags båtar, både nya och gamla exemplar.

Lage Backman, ordförande i Karlstads Segelsällskap, tror att seglingen i Karlstad är så populär bland annat tack vare närheten till vatten. Båtintresse och sjöintresse är något han förknippar med kommunen med omnejd.

– Det är nog grunden till att vi har funnits så länge, säger han.

Klubbens medlemmar har ett bra samarbete och hjälps åt att sköta den stora anläggningen. När man inte seglar håller man olika kurser, planerar nya resrutter och ser över regelverket. Och på frågan om han tror att Karlstads Segelsällskap kommer finnas i ytterligare 125 år, kommer svaret blixtsnabbt:

– Definitvt, det tror jag.