Hon har familjen i Teheran

Demonstrationerna i Iran fortsätter efter valet den 12 juni. Och hemma i Karlstad sitter oroliga släktingar och följer vad som händer i medierna och på internet. Mania bor i Karlstad men har stora delar av sin familj mitt i Teheran.

– Vi vuxna har sovit hur dåligt som helst. Vi har sovit framför tv:n för att veta vad som händer nu.

vardagsrummet hemma hos Mania i Karlstad står tvn på oavbrutet. Svärmor sitter i soffan och skakar oroligt på huvudet. De har många att vara oroliga över i hemlandet Iran. Manias föräldrar, syskon och syskonbarn bor mitt i Teheran, bara några kvarter ifrån platsen där en 27-årig kvinna sköts till döds i lördags. Och Mania är orolig för sin familj.

– Min mamma ringer varje dag för att berätta att de mår bra och säger att jag inte ska vara orolig. Men när jag frågar om de hör skottlossning, så svarar de ja.

– Och min syster säger att de har gråtit så mycket över allt som har hänt. Att de har tappat hoppet.

Från officiellt håll meddelas det att tio personer dödats i oroligheterna efter det iranska valet, men uppgifterna är långt ifrån säkra. Andra källor talar om mycket högre dödstal. Och nu hoppas Mania att det snart ska vara slut på våldet.

– Jag hoppas att det blir frihet. Att det som skulle ha hänt för 30 år sedan, händer nu, säger Mania, som inte vill gå ut med sitt efternamn, eftersom hennes släktingar i Teheran är rädda för att de ska råka illa ut.