Värmlandstrafiks kostnader ökar 25 procent

Värmlandstrafiks kostnader för busstrafiken ökar från och med nästa år med 25 procent. Det motsvarar en ökning med 40 miljoner kronor.Det visar en granskning av de anbud som kommit in till Värmlandstrafik inför upphandlingen för nästa år.
De nya avtalen med olika bussbolag innebär en total kostnadsökning för verksamheten inom Värmlandstrafik på 34 miljoner kronor varav 9 miljoner redan är garanterade från ägarna vid ordinarie bolagsstämma i maj. Vid den extra bolagsstämman i slutet av oktober kommer Värmlandstrafik att begära ytterligare 25 miljoner kronor av ägarna, landstinget och samtliga värmländska kommuner.Det nya avtalet med bussbolagen innebär ingen förändrad prispolitik för Värmlandstrafik, säger vd Lars Bull. - Vi har en policy att följa inflationen dvs ett par procents prisökning varje år och så blir det även denna gång, meddelar Lars Bull.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".