Skolskjuts kommer att dras in

Trots omfattande protester blir det ingen skolskjuts i fortsättningen för de barn i Vålberg och Edsvalla som bor mer än fyra kilometer från skolan. Vid ett möte igår kväll informerades föräldrarna om att det tidigare förslaget fortfarande gäller. Dock sker inte stoppet så snart som den 1 oktober.
Det var strax före skolstarten som föräldrarna fick veta att skolskjutsen för många elever i Edsvalla, Norsbron och Älvenäs dras in. Orsaken var att barnen inte bodde tillräckligt långt från skolan. Protesterna lät inte vänta på sig. Föräldrarna menade att vägen inte är trafiksäker och dessutom kom beskedet alldeles för nära inpå skolstarten. Inför ett hot om skolstrejk backade då skolledningen och bestämde att skolskjutsen skulle finnas kvar till den första oktober och under tiden skulle man titta över trafiksäkerheten. Vid ett möte igår kväll fick föräldrarna veta att det ursprungliga förslaget gäller. Skolskjutsen kommer att dras in för drygt 100 barn. Dock är det oklart om det blir i november eller december. - Det kan jag inte svara på idag, säger verksamhetschefen Barbro Blix till Radio Värmland. Kommunen ska nu be Vägverket att göra en översyn och eventuellt bygga nya övergångställen där det behövs. Skolledningen vill också, tillsammans med föräldrarna, se på andra lösningar. Barbro Blix nämner bland annat "gåbussar" som berörda föräldrar i andra kommuner i landet startat med. Det innebär att föräldrarna gemensamt ansvarar för att en vuxen går till och från skolan med en större grupp barn. Klart är att skolskjutsen kommer att dras in denna termin. Om det leder till skolstrejk återstår att se.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".