Höjd säkerhet för politiker

Nu höjs säkerheten för Karlstads politiker efter mordet på utrikesminister Anna Lindh - även om det inte finns några direkta hot.
Stadshuset i Karlstad kommer att få en säkrare entré och besökare till politikerna måsta anmäla sig i receptionen. En del åtgärder var planerade redan innan förra veckans händelser. Kommunalrådet Lena Melesjö Windahl säger till Nya Wermlands tidningen att även om alla vill ha ett öppet samhälle måste de ta sånt här på allvar. Kollegan Anders Knape vill gå så långt som att bygga ett helt nytt hus där kommunledning, landsting, länsstyrelse och region Värmland kan samlas. Säkrare för de anställda och lättare för allmänheten att komma i kontakt med myndigheterna, tycker han. I exempelvis Säffle och Sunne vidtas inga extra åtgärder. Sunnes kommunalråd Karl-Johan Adolfsson säger till Värmlands Folkblad att det är viktigt att de som jobbar för demokratin inte ger efter för hot.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".