Klüft skadad - inget Karlstad Grand Prix?

Den 23 juli var det tänkt att Carolina Klüft skulle delta i Karlstad Grand Prix. Men efter en ännu en lårskada under GP-tävlingen i Karlskrona är hela säsongen i fara.

– Om det blir något mer tävlande i år är det en bonus, känns det inte bra är det bara att packa ihop, säger Klüfts tränare Agne Bergvall till TT.

Men det tog bara två hopp på måndagen, det blev övertramp på det första, innan olyckan var framme igen. Klüft halkade på plankan, kände direkt hur det högg det till i det vänstra låret och blev liggandes kvar i längdgropen. Medicinsk personal tog hand om stjärnan och bar ut henne till ett rum för undersökning.

Samma som 2005
Där konstaterades det att skadan inte är av samma typ som den hon kände av i Oslo i fredags, då det smärtade högre upp i låret, utan någon form av bristning eller en sträckning i mitten av baksida lår. Enligt Klüft själv kändes det på samma sätt som under häckloppet under Finnkampen 2005 då hon fick en sträckning i låret.

– Vi vet ännu inte hur allvarligt det är, det får vi se om tre-fyra dagar. Sedan väntar rehabträning och det kan ta sex veckor innan hon är tillbaka för fullt, men jag vill inte spekulera för mycket just nu, säger Bergvall.

Karlstad Grand Prix?
Det är oklart om en av landets mest populära friidrottare, längdhopparen Carolina Klüft, kommer att delta i Karlstads Grand Prix den 23 juli.