4 miljoner människor utan ström

I stort sett hela södra Sverige och Själland i Danmark är strömlöst sedan ett par timmar. I Köpenhamn råder kaos, sedan folk fastnat i hissar, tunnlar och alla tåg står stilla.
Det rör sig om runt 2 miljoner människor i södra Sverige som helt saknar ström och lika många i Danmark.Enligt de senaste uppgifterna vi fått så är det strömlöst ända upp till Norrköping på den östra sidan om Vättern medan folk upptill Borås på västsidan saknar ström. Hela Gotland är också strömlöst. Vidare har tunnelbanan i Stockholm svåra driftstörningar. Vissa linjer står helt stilla medan andra har kraftiga förseningar. Dessutom har Dalarna och Gävleborg stora problem och tågtrafiken över hela landet.Orsaken till det enorma strömavbrottet som alltså drabbat runt 4 miljoner människor i Danmark och Sverige är ännu inte klarlagt men upprinnelsen är de svåra stormbyar som dragit fram över området. Här i Värmland är just nu drygt 600 hushåll utan ström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".