Torsby

Regn lockar till bad och skidåkning

Trots regn finns det några som gläder sig åt det urusla semestervädret, och förutom badhus så ser skidtunneln i Torsby mer utav så kallade prova på besökare.

Medan regnet står som spön i backen och utomhusarrangörerna sliter sitt hår så klirrar det i kassan hos andra som kan erbjuda inomhusaktiviteter. Det märker Peter Jansson av på badhuset i Torsby.

- Det är faktiskt så att juli har blivit en höjdar månad för Torsby-badet, det är inte så roligt för alla turister men för oss är det bra, säger Peter Jansson

Överfulla vattendrag med översvämningar som följd och ett ihållande regn som får campare att antigen åka hem eller söka sig till solsäkrare platser utomlands har den senaste tiden präglat den här semesterperioden. Men det finns alltså några som gläder sig åt det urusla semestervädret, och förutom badhus så ser skidtunneln i Torsby mer utav så kallade prova på besökare.

- Det är mycket privatpersoner och kommuninvånare men även klubbar, säger Teres Söderberg på skidtunneln i Torsby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".