Torsby

Polisstation finansieras med neddragningar

En ny polisstation planeras i Torsby. Det innebär ökade hyreskostnader något som ska betalas med en neddragning på lokalkostnaderna främst i norra Värmland.

Rikspolisstyrelsen har bett om regeringens medgivande angående planerna på en ny polisstation i Torsby. Detta eftersom det inte bedöms möjligt att åtgärda bristerna i polisens nuvarande lokaler.

Polisen kommer att finansiera de ökade hyreskostnaderna i Torsby genom en neddragning av övriga lokaler i Värmland men enligt ekonomichef på polisen i Värmland Richard Kjällstrand kommer polisen ha kvar lokaler i samtliga kommuner.

- Men vi kommer att se över om vi kan minska lokalytorna på vissa ställen där vi inte är så mycket, säger Richard Kjällstrand.

I mars i år tog polismyndigheten i Värmland beslutet att bygga ett nytt polishus i Torsby vilket kommer att betyda mycket för verksamheten. Det nya polishuset dimensioneras för upp till 40 poliser. Idag är man drygt 20 men polismyndigheten hoppas kunna rekrytera fler och yngre till distriktet.

Det är Torsby kommun som blir hyresvärd när bygget står klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".