Träullsmaskinen på Gammelvala. Foto: Madelene Engstrand Andersson/SR Värmland.
Arvika

Gammelvala lockade 36 000

På lördagen avslutades Gammelvala utanför Arvika, och för fjärde året i rad ökade antalet besökare - trots regnet. Totalt kom 36 000 besökare under de åtta dagarna.

– Jag är väldigt glad att det gick så bra, jag kunde inte tro det i söndags när vi såg vad det regnade, säger Birgit Södervall, ordförande i hembygdsföreningen och som också sitter med i ledningsgruppen för Gammelvala.

Och Birgit Södervall tror att regnet kan ha varit positivt för Gammelvala-veckan.

– Dels har vi något att erbjuda alla, både unga och gamla, och dels behöver folk något att göra när det regnar och då har de åkt hit, säger Birgit Södervall.

Flest besökare var det i onsdags då det var veteranbilsdag och Bosse Bildoktorn fanns på plats. Drygt 11 000 hittade till Gammelvala den dagen.

Det var 46:e året som besökarna kunde möta naturhushållningens tid. Ifjol kom det runt 34 000 besökare - något man alltså slog med 2 000 besökare i år.

Mellan 500 och 600 personer jobbar ideellt under veckan. Och besökarna är inte bara från Sverige, det guidas på tyska och många kommer från Holland och Norge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".