TÖCKSFORS

Nya lösningar väntas i centrum

Livsmedelsbutiken Tempo i Töcksfors centrum tvingas nu att stänga. Den är bara en i raden av alla affärer som slagit igen efter Töcksfors Shoppingcenters etablering. Kommunen har nu tillsammans med Nordmarkens näringsliv tagit en centrumutvecklare till hjälp.

De ser bland annat över om man ska satsa på att bygga bostäder i Töcksfors gamla centrum eftersom det verkar vara svårt för butiker att etablera sig där.

- Det gäller att hänga med i utvecklingen runt omkring, säger centrumutvecklaren Kikki Neidre Pedersen. Det handlar framför allt om att förbättra trivseln i centrum.

Kommunstyrelsens ordförande i Årjäng, Katarina Johannesson (c), tycker att det är olyckligt att affärerna i centrum tvingats att stänga igen, men anser att det är dags att tänka på nya lösningar.

- Vi får se till vilka möjligheter som finns och ta till vara på det, säger Katarina Johannesson. Det gäller att se över om andra tjänsteföretag kan etablera sig på platser där det tidigare var utbredd handel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".