Karlstad

Feriearbetare gör tidning

Just nu pågår febril aktivitet i stadsbiblioteket i Karlstad. Reportage ska färdigställas, sidor ska formges och foton ska knäppas när tio ungdomar håller på att göra första numret av Kilakito - en tidning om allt för ungdomar.

Under tre veckor arbetar tio ungdomar mellan 17-19 år med tidningen som handleds av journalisten Birgitta Öjersson. Tidningen ska vara klar fredag 7 augusti.

– Det här är något vi har funderat på under ett år nu, säger Birgitta Öjersson som fått tips från Botkyrka kommun.

Projektet finansieras via ferielön från kommunen och förhoppningen är att tidningen ska komma ut regelbundet. Om den blir tryckt eller om den läggs ut på internet som en pdf-fil är inte klart än.

– Vi hade gjort 16 sidor till en början, men nu efter en veckas arbete ser det ut som att det blir fler, säger Birgitta Öjersson.

Tidningen riktar sig mot ungdomar som ska läsa och känna igen sig. Artiklar om eget boende, arbete, mode och enkäter kommer att finnas i tidningen.

Alexander Hedman, 19 år från Stockfallet, är en av ungdomarna som arbetar med tidningen.

– Jag hoppas ungdomar kommer att tycka om tidningen så vi får chansen att göra om det här fler gånger.

Johan Persson
johan.a.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista