Carlstad United bestrider krav

Carlstad United har bestridit två av fem föreläggande från kronofogden när det gäller ytterligare skulder till fodringsägare, förutom den mer än halva miljon klubben är skyldig för obetalda skatter.

Två av dessa förelägganden, bestred klubben på måndagen i ett brev till kronofogden. Det ena gäller ett krav från Harnesk Affärsutveckling på närmare 81 000 kronor och det andra från SJ Kundsupport för tågbiljetter på närmare 5 000.

De andra tre kraven har klubben fram till den sista augusti tid på sig för att protestera mot. Det handlar då om Fotbollshallen i Karlstad som vill ha betalt för hallhyra för hela året 2008 och våren 2009 på närmare 50 000 kronor och Lindorf Inkasso har för Scandic Hotells räkning krävt klubben på inte fullt 40 000 för hotellövernattningar.

Ett obetalt mobillarm på 2 600 kronor vill Dialect i Säffle ha hjälp med betalning för. Karlstads kommun har också krav på klubben. Det handlar bland annat om drift och matchhyror på Tingvalla IP och hyra för klubbhus. Totalt över 120 000 kronor.

Senast klubben betalade kommunen var september 2008 och ett krav på 50 000 kronor har gått till kronofogden. 70 000 ligger än så länge hos inkassoföretag, säger Per Nyberg vid fritidsförvaltningen, som färgäves försökt få kontakt med klubbens ordförande Stefan Westergren.

Sammantaget har Carlstad United registrerade skulder hos Kronofogden på närmare 785 000 kronor plus 70 000 som än så länge ligger hos inkassoföretag. Totalt blir det drygt 854 000 kronor om de bestridda kraven kvarstår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".