1 av 2
Flera av division I-damerna från KFUM Karlstad var på plats när bygget av baskethallen drog i gång. Foto: Kajsa Carlsson/SR Värmland.
2 av 2
Håkan Holm
Karlstad

Startskott för ny idrottshall

Om ett år ska en idrottshall med basketinriktning stå färdig på Kronoparken i Karlstad. I tisdags togs det första spadtaget - men i stället för en spade i jorden fick kommunalrådet Håkan Holm (S) försöka sätta en boll i basketkorgen.

Och det gick bra. Han satte skottet på andra försöket och vann över entreprenörens representant. Håkan Holm anser att hallen är viktig för Karlstad.

– Det är viktigt att vi satsar på så kallade ytterområden, att inte allting hamnar på ett ställe här i Karlstad, säger han.

Det är ytterligare en idrottshall på gång på Kronoparken, den ska ligga vid universitetet och är resultatet av en het debatt för något år sedan om var den nya hallen skulle placeras. Resultatet blev alltså två hallar i stället för en.

 Den här hallen, som kostar kommunen 39 miljoner kronor att bygga, funkar bra för innebandy, men har främst basketinriktning. Det finns möjlighet till två planer som kan användas samtidigt eller förvandlas till en stor matcharena. Och hallen är efterlängtad av basketklubben KFUM Karlstad.

– Utan den här hallen skulle vi inte kunna ta in så mycket mer medlemmar, vi har inte träningstider och plats för fler, säger Anna Iderström som spelar i division I-laget.

Det är också positivt att hallen hamnar i Kronoparkens centrum, tycker hon.

– Många som spelar basket är bosatta här och kommer från olika kulturer där basketen är större än vad den är i Sverige, så det är perfekt, säger Anna Iderström.

Kajsa Carlsson
kajsa.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".