Arvika

Utställning om skönhet på Rackstad

På Rackstadmuseet i Arvika visas nu en utställning om vad som är fint eller fult. Temat för utställningen Beautybox är alltså skönhet.

– Vi vill diskutera begreppet skönhet. Och det är ju ett begrepp som är väldigt gångbart i dag när vi hela tiden ställs inför en massa skönhetsval och skönhetsideal, säger Richard Sangwill som är intendent på Rackstadmuseet.

I utställningen syns flera silvekonstnärer, men även andra konstnärer som kommenterar skönhet utifrån en liten ask, en Beautybox.

Tolkningarna varierar, allt från en jättelik box till foto på en dränkt ask i en sjö. Det finns inslag från graffiti och olika material som inverkar på vår syn på skönhet.

Och trots att den heter Beautybox, riktar sig utställningen till den breda massan.

– Alla hittar nog sin del i den här utställningen. Och man kan ju se den som vilken utställning som helst, den är inte för någon speciell grupp, säger Richard Sangwill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".