Barnen ska vaccineras tidigt

Nu är det klart hur landstinget ska arbeta med influensavaccineringen. Den största delen av vaccineringen kommer att ske i landstingets regi men även inom äldrevården och i skolan.

– Vi kommer att bygga upp olika stationer, skolan kommer att ha sin organisation för att hjälpa till och vaccinera elever, säger Peter Bäckström, personalchef Karlstads kommun.

– Vi kommer också att bygga upp organisationer inom äldreomsorgen och använda oss av de sjuksköterskor som är anställda där. Det tror jag kommer att vara ett effektivt sätt att arbeta.

När väl vaccinet finns på plats så kommer alltså skolhälsan att hjälpa till med vaccineringen, av både skolbarn och deras föräldrar. Och Peter Bäckström ser fördelar med en tidig vaccination av skolbarn

– Vi är angelägna om att de får ett vaccinationsskydd så snabbt som möjligt eftersom vi vet att barn är väldigt rörliga och kan vara spridare av svininfluensan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".