SKOGHALL

Facklig kritik mot nedläggning

Pappers riktar nu kritik mot ledningen för Akzo Nobel. Detta efter gårdagens besked om att fabriken i Skoghall ska läggas ner och samtliga 153 anställda varslas om uppsägning. Den produktion som idag finns i Skoghall flyttas till Holland.

– De kunde ha gjort det bättre från centralt håll i Holland. De kunde ha gått ut och meddelat sin avsikt i en ordentlig förhandling, säger Torkel Westerlund, sektionsordförande på Pappers avdelning i Skoghall.

Fabrikens platschef Marcus Gustafsson svarar på kritiken:

– Vi har en sittning med facket idag (torsdag) och då kommer vi naturligtvis att ta upp den delen med en gång, säger fabrikens platschef Marcus Gustafsson.

Samtliga 153 anställda kommer nu att varslas om uppsägning. Produktionen kommer att fortsätta till det andra kvartalet 2010 och alla har arbete åtminstone fram till 17 mars nästa år.

På frågan om de anställda kommer att erbjudas annan anställning inom Akzo svarar Marcus Gustafsson:

– Vi har ett antal instrument som vi nu kommer att använda för at ge vår personal chansen tille n bra start efter uppsägningen.

Akzo Nobel är Hammarö kommuns tredje största arbetsgivare. 14 655 personer bor där och omkring 350 är redan i dag öppet arbetslösa.