Karlskoga

Maktskifte i Karlskoga vid nästa val?

Gapet mellan regeringspartierna och det röd-gröna blocket minskar. Enligt den senaste opinionsmätningen från United Minds. Men i socialdemokratiskt styrda Karlskoga tycks ett maktskifte vid nästa val vara långt borta, åtminstone om man frågar Karlskogaborna.

Flera som SR Örebro har talat med är nöjda med det Socialdemokratiska styret, även om en del efterlyser förändring.

Moderaten Ola Karlsson menar att det långvariga maktinnehavet har konsekvenser för kommunen.

– Karlskoga har gått från 40 000 invånare till knappt 30 000 och den förändringen är jättestor. Det innebär att vi måste förändra och omforma kommunen. Då krävs det idéer och vilja, det saknar Socialdemokraterna, säger han.

Ola Karlsson tycker att Socialdemokraterna har misslyckats i frågor som nytt badhus och gymnasieskola och pekar också på turerna kring en nedläggning av Granbergsdals skola.

Niina Lahtila, nytillträdd socialdemokratisk ordförande för kommunstyrelsen känner inte igen bilden av ett stagnerade parti.

– Även om vi befinner oss i en besvärlig ekonomisk situation, gäller det samtidigt att kunna satsa och det visar exempelvis beslutet om att vi ska bygga om gymnasieskolan. Det tycker jag är att göra en framtidssatsning, säger hon.

Men Niina Lahtila påpekar också att det är viktigt att lyssna på oppositionen.

– De har ju också bra idéer och det ska vi ta tillvara på.

I den senaste opinionsmätningen från United Minds får Alliansen 44,1 procent av rösterna, oppositionspartierna får tillsammans 46,6 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".