Mats Jonsson med kartläsaren Johnny Johansson. Foto: Micke Fransson/teambild.se
Motorsport

Värmländskt guld och silver i rally-SM

På lördagen avgjordes den femte och avgörande SM-deltävlingen i Rally i Katrineholmsskogarna. Mats Jonsson, som kör för Forshaga MC i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen, slutade tvåa bakom Norrköping MK:s Jonas Wigren och säkrade därmed sitt 15:e SM-guld.

– Det känns jättebra. Man håller ju på hela året och kör deltävlingar och att knyta ihop säcken här och ta guldet, det är ju målet, säger Mats Jonsson.

Du vinner ditt 15:e SM-guld, det är det tredje rak. Du är bäst helt enkelt?

– Ja, jämnast i alla fall, skrattar Mats Jonsson.

– Vi van tre tävlingar i början av serien, så det var väl grundplåten, fortsätter han.

Det gick också bra för P-G Andersson, Årjängs MK, i den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen. Han var snabbast av alla i Katrineholm och tog sin fjärde raka deltävlingsseger i SM-tävlingarna och vann silver.

– Det känns fantastiskt bra att vinna fyra tävlingar på rad och avsluta finalen med en seger också, säger P-G Andersson.

Jocke Nyman, Jämtlands MK, kom tvåa i den sista deltävlingen men tog ändå guldet eftersom Andersson inte körde den första deltävlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".