Influensavaccinet har kommit till Värmland och tas om hand av personal från landstinget och apoteket.
Influensan

Vaccinet har kommit till Värmland

På tisdagsmorgonen kom den första leveransen med influensavaccin till Värmland. 17 000 doser anlände till godsmottagningen på Centralsjukhuset i Karlstad vid åttatiden.

– Nu har vi fått 17 000 doser som ska fördelas i Värmland. Här ska vi förvara alla doser som kommer till Värmland, det kommer veckoleveranser av mer vaccin.

Vaccinet levererades på utsatt tid och kommer i små vita lådor. De innehåller två komponenter som ska blandas ihop för att bli en färdig injektionslösning.

Landstinget håller noga koll på vad som nu händer med doserna som ska transporteras ut i länet.

– Vi har anlitat Apoteket för att ta emot vaccinet och leverera ut. Det förs noggranna anteckningar om vad som går vart. Vi har våra egna transportörer som kör ut det här, säger Gun Fridh.

Men trots uppmaningar från landstinget så verkar det råda en stor tveksamhet bland värmlänningarna till att vaccinera sig. Flera av de vi träffade på Bergvik på tisdagen var fortfarande osäkra och ville veta mer om vaccinet innan de tackar ja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".