Svenis + Nordkorea = falskt?

Notts County förnekar att Nordkorea tagit kontakt med klubben angående att Sven-Göran Eriksson skulle träna det koreanska laget under VM nästa år.

Rykten har gjort gällande att "Svennis" skulle ha hand om Nordkorea samtidigt med sitt jobb som sportchef i Notts County.

Enligt uppgifter i media skulle Sven-Göran Eriksson tillsammans med klubbens vd Peter Trembling resa till Fjärran östern i veckan för att slutförhandla om uppdraget. Det förnekas på onsdagen av Notts Co, som tillhör den engelska fjärdedivisionen League two.

"Vi vill göra klart att Notts County inte har uppvaktats av eller haft några som helst diskussioner med Nordkoreas fotbollsförbund angående att Sven-Göran Eriksson skulle bli en tillfällig tränare för deras landslag", säger Notts Countys ordförande Peter Trembling på klubbens hemsida och fortsätter:

"Det är korrekt att jag ska göra en affärsresa till Asien, men den har bara och exklusivt med Notts Countys affärer att göra." "Sven koncentrerar alla sina krafter på att utse vår nye manager efter Ian McParland."

Förutom flera klubblag har Eriksson även varit landslagstränare för England 2001-2006 och Mexiko från i fjol somras till i våras.

Nordkorea blev klart för fotbolls-VM i juni. Laget gjorde bara sju mål på de åtta matcherna i sin kvalgrupp, men lyckades ändå komma tvåa i gruppen efter Sydkorea.

Det är andra gången som Nordkorea kvalificerat sig till slutspel i fotbolls-VM. Förra gången var 1966 i England, då laget skrällde mot Italien och tog sig till kvartsfinal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".