Foto: Mark Earthy/Scanpix
Kil

Nytänk ger bättre golfbana

Golfsporten i Sverige har det svårt, antalet spelare minskar och många golfklubbar håller på att knäckas ekonomiskt. Men i Kil har de hittat ett sätt att vända trenden.

Kils golfklubb erbjuder fyra varianter av medlemsskap med eller utan obligation vilket är nytt i Golfsverige. Och det är en satsning som gett ett gott ekonomiskt resultat, enligt klubbens ordförande Tage Nordkvist.

– Den prognos vi har är att vi för första gången sedan 2003, kommer att visa ett positivt resultat efter avskrivningar. Vi har alltså mer än 780 000 kronor i vinst före avskrivningar, vilket nog inte så många klarar av att visa upp.

Och den goda ekonomin innebär att utvecklingen av banan kommer att fortsätta. 

– Det är det allra viktigaste. En redan bra bana kan bli bättre, så alla de pengar som vi kommer att kunna lägga på utvekling av olika saker kommer att styras till banan. Och med den här sommaren i gott minne, vi börjar med dräneringsarbete bland annat, säger Tage Nordqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".