Karlstad

Flygplatsens framtid på agendan

Region Värmland och Karlstads kommun träffade på tisdagen Luftfartsverket för att diskutera framtiden för Karlstads flygplats.

Det handlar om prislappen och villkoren för att ta över flygplatsen, sedan statens ansvar upphör den förste januari 2012.

– Vi vet ju att flygplatsen är väldigt viktig för Värmland så det är viktigt att vi får ha den kvar, säger regiondirektören Christer Svahn.

Frågor som måste lösas handlar om vem som ska äga, driva och finansiera Karlstads flygplats. Och regionen vill att Luftfartsverket betalar tillbaks en del av de pengar som Karlstads kommun och landstinget investerade när flygplatsen flyttade bort från Karlstad.

– Vi vill ju ha en diskussion runt det och kring det driftsunderskott som kommer upp. Det kommer att kosta oss värmländska skattebetalare en del pengar, så det är det vi diskuterar just nu, säger Christer Svahn.

Han tror på att en överenskommelse finns på plats före årsskiftet.

Region Värmland för samtidigt diskussioner om framtiden med enskilda flygoperatörer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".