Premiärbesökarna hyllade Bröllopsfotografen och Malmros andades ut. Foto: Roy Malmborg/SR Värmland

Bröllopsfotografen lockar till skratt

Molkomsbördige Ulf Malmros hade på torsdagskvällen premiär i Karlstad på sin film Bröllopsfotografen. Stora delar av filmen är inspelade i Värmland och värmlandsdialekten är tillsammans med skillnaden mellan småstad och storstad, en av ledstjärnorna i filmen.

Premiärnerverna spände lite innan föreställningen skulle börja, men mottagandet var varmt och regissören Ulf Malmros kunde andas ut när skratten fyllde salongen.

– Det var lite nervöst, men vi fick jättebra reaktioner så nu är jag bara jätteglad, säger han.

Filmen har fått höga betyg av många recensenter, och när SR Värmlands reporter frågar runt bland premiärpubliken så är många lyriska. Någon dristar sig till och med att tippa filmen som guldbaggevinnare. Malmros är lättad när han hör åskådarnas dånande applåder.

– Bröllopsfotografen utspelar ju sig delvis i Värmland, så jag var lite nervös. Jag ville ju inte att värmlänningarna skulle ta illa vid sig. Det gjorde de ju inte med Smala Sussi, men inte med den här filmen heller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".