Mannen (i vit t-tröja) åtalas för att ha försökt våldta en kvinna på Våxnäs. Foto: Karlstadsbuss
Karlstad

Bussmannen åtalas för våldtäktsförsök

Nu har åtalet väckts mot den så kallade bussmannen, som vid flera tillfällen ofredat kvinnor på en buss i Karlstad. Åklagaren har valt att åtala Karlstadsbon för ett fall av försök till våldtäkt.

Det var den sista maj i år som mannen enligt åtalet först på bussen antastade en kvinna och sedan följde efter henne av bussen på Våxnäs i Karlstad. Där ska han ha slagit ner henne och försökt att förgripa sig på henne, men kvinnan lyckades freda sig. Mannen ska också vid flera andra tillfällen ha antastat kvinnor på samma busslinje.

För omkring en månad sedan publicerade flera medier bilder från bussens övervakningskamera. Fallet togs också upp i tv-programmet Efterlyst. Kort därefter kunde en 32-årig man gripas. I förhör så nekar mannen till brottet.

Den omfattande bevisningen består bland annat av förhör med den drabbade kvinnan och flera vittnen, och av övervakningskamerans bilder. Dessutom har flera av mannens kläder tagits i beslag. Kläder som enligt åtalet är de som bars av gärningsmannen vid överfallet. Polisen har också hos mannen funnit ett respass som användes på den aktuella bussen alldeles innan överfallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".